Manufaktura Sadowskich Matcha
POJEMNOŚĆ: 100g
ZASTOSOWANIE:
Matcha to sproszkowana zielona herbata, która jest pozyskiwana dzięki specjalnej technice zacieniania krzewów w trakcie wzrostu, suszenia liści i łodyżek poprzez wysokie ciśnienie pary wodnej i ścieraniu ich w drobny, gładki proszek. Tak, z największą starannością i uwzględnieniem poszczególnych etapów procesu produkcji, uwarunkowań i odseparowywania liści i łodyżek, powstaje powszechnie znana z ceremonialnego rytuału parzenia tradycyjna japońska herbata. Według japońskich wierzeń to źródło spokojnej, długofalowej energii, która pozwala na zachowanie koncentracji i spokoju, a przy tym herbata jest łagodna dla układu trawiennego - prawdziwe bogactwo z natury i smak japońskiej tradycji!
SPOSÓB UŻYCIA:
Zacznij matcha rytuał z naszą Matchą i zapewnij sobie porcję energii dla ciała i umysłu!
-
Porcję japońskiej matchy (2g) wsyp do czarki - do przygotowania herbaty przyda się bambusowa łyżeczka chashaku lub inna
-
Zalej około 100 ml gorącej wody - o temperaturze około 80 stopni Celsjusza, możesz użyć czarki matchawan lub zwykłej miseczki
-
Energicznie rozmieszaj, używając miotełki do matchy lub spieniacza do mleka
-
Przelej do ulubionego szkła ;)
Matcha na ciepło: dopełnij wodą, ciepłym spienionym mlekiem lub napojem roślinnym
Matcha na zimno: dodaj ulubiony sok, owoce, wodę lub inny zdrowy dodatek i wrzuć kilka kostek lodu
SKŁAD:
100% matcha: sproszkowane liście zielonej herbaty (Camellia sinensis)
Brak opinii