Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:
Stevia w kryształkach
POJEMNOŚĆ: 250g
ZASTOSOWANIE:
Słodzik stołowy na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości ekstraktu ze stewii smak jest bardzo zbliżony do tradycyjnego cukru - bez smaku goryczy. Idealnie sprawdzi się w przepisach do pieczenia jak i zamiennik cukru w proporcji 1:1. Pod wpływem temperatury nie traci słodkiego smaku.
Ze względu na brak cukru w produkcie produkt nie nadaje się do fermentacji oraz pieczenia ciast drożdżowych !
Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego.
SPOSÓB UŻYCIA:
Stosować jak biały cukier w proporcji 1:1. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
SKŁAD:
erytrytol, glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)
Dodaj opinię
Twój email nie będzie upubliczniony. Pola obowiązkowe zostały oznaczone*
Brak opinii