N°1 ProBiotic
POJEMNOŚĆ: 30 kaps.
ZASTOSOWANIE:
N°1 ProBiotic to 30 mld kultur bakterii w każdej kapsułce suplementu. Bakterie pochodzą z 10 szczepów, a dodatkowo w składzie znalazł się błonnik akacjowy. Opatentowana technologia mikrokapsułkowania przyczynia się do zwiększenia przeżywalności komórek bakteryjnych.
ZALECANA DAWKA DO SPOŻYCIA:
1 kapsułka dziennie, wieczorem. Popić wodą.
SKŁAD:
mieszanka szczepów bakterii (Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium breve, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium longum), substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza, błonnik akacjowy, substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu.
Każdy szczep bakteryjny N°1 ProBiotic jest dokładnie określony. Świadczy o tym numeracja (numer szczepu jest podawany po jego nazwie łacińskiej). Formuła naszego suplementu diety zawiera następujące bakterie:
Bakterie z rodzaju Bifidobacterium, np. Bifidobacterium lactis.
gram-dodatnie bakterie egzystujące w jelicie grubym. Towarzyszą człowiekowi praktycznie od samego startu, ponieważ noworodek otrzymuje je przy przejściu przez kanał rodny.
Bakterie z rodzaju Lactobacillus, np. Lactobacillus paracasei.
gram-dodatnie bakterie zaliczane do bakterii kwasu mlekowego. Część z nich bierze udział w procesie fermentacji mlekowej. Lactobacillus plantarum posiada jeden z największych genomów spośród bakterii mlekowych, a Lactobacillus rhamnosus jest wykorzystywana jako składnik jogurtów i produktów mlecznych.
Bakteria Streptococcus thermophilus
Takiej bakterii jak Streptococcus thermophilus właściwości pozwalają, by była wykorzystywana w procesie przetwarzania mleka.
Brak opinii